omväxling?

Skrivet 2013-02-27 Klockan 21:08:51

Idag har jag testat något nytt, ett bröd som inte är vitt, inte har något mjöl i sig, det är veganskt, det är nötigt, det såg ut att smaka ogott men va faktiskt riktigt gott(!)
 
Jag fann receptet på pinterest och det finns här:
 
http://mynewroots.org/site/2013/02/the-life-changing-loaf-of-bread/
 
Jag bytte dock ut chiafröna mot psylliumfrön, lönnsirapen mot vanlig sirap och detta: melted coconut oil or ghee mot olivolja!
 
En glad överraskning! Hela limpan har nästan redan gått på en dag här hemma och det måste jag säga är riktigt bra betyg!
 
Passar himla bra tillsammans med en god ost och smör!
 
Förresten så måste jag säga att nötkolapajen var jättegod!


Marmalady's nötkolapaj

Skrivet 2013-02-26 Klockan 23:09:00

Idag har jag bakat nötkolapaj med macademianötter, mandel och mandelspån!
Har inte smakat på den än men tror att den är riktigt god ;) En riktig rapport kommer imorn!
 
Här är receptet också:
 
Ha en bra kväll!


Helgen

Skrivet 2013-02-25 Klockan 20:47:36

Denna helg har jag:
 
Ätit smoothiefrulle.
 
Varit på inflyttningskalas.
Druckit tea till frukost.
Köpt nya bakgrejer.
Och floyd har hoppat på hälsotrenden Aloe-vera.
 
kram på er små bakelser


Frukost

Skrivet 2013-02-22 Klockan 10:28:00

Var uppe vid åtta(tidigt!) idag och bakade ut en deg som jag gjorde igår och som kalljäst i kylen inatt.
 
Blev mumsmumsfrallor och därav frallafrulle med världens godaste citrontea och P3 på det!
 
Älskar P3:s morgonradio!
 
kram på er!


marängkakorbiskvier?

Skrivet 2013-02-20 Klockan 20:52:07


 
    
 
Jag fick allt till lite macaroner idag! Chokladmacaroner med en underbar ganache i, jag har inte lyckats få till den där "foten" på dem i mina tidigare försök till att baka dessa märkliga marängkakorbiskvier, men skam den som ger sig! Jag hade läst på liiiite mera och på något ställe hade jag läst att det behövde vara fint väder för att de skulle blir bra, och jag tror abselut på den tesen! Men de är allt underbara med sitt lite segkrispiga utsida och den krämiga insidan, mums! Och ärä choklad i kan de ju inte bli fel på något ställe! 
Ha en fin kväll era små bakelser!
 


En vanlig morgon

Skrivet 2013-02-20 Klockan 10:53:30


En vanlig frukost.
 
En ovanligt lugn katt i ovanligt soligt motljus.
 
Nu ska jag baka macarons! Om jag lyckas kommer ett inlägg ikväll eller imorgon :)
 
Kram på er!


Man tager vad man haver!

Skrivet 2013-02-18 Klockan 19:24:46

 
 
 
 
Servera tillsammans med en tager vad man haver soppa som har fått koka ihopsig ordentligt och är mumsmumsig!
 
Kram på er!


Tips - Flickorna Kanold

Skrivet 2013-02-18 Klockan 15:23:00

Det finns ett otroligt härligt café här i Göteborg som heter Flickorna Kanold.
 
Detta är ett choklad café med det lilla extra! Ägarinnan till detta café har också skrivit en bak-bok med inriktning choklad vilken har helt underbara recept!
 
Jag var där i lördags och avnjöt tre praliner(kan VERKLIGEN rekomendera päron-pralinen) och en kopp kaffe tillsammans med en kompis, hon drack deras varma choklad med chilli! Mums!
 
 
 




Hur bakar man?

Skrivet 2013-02-16 Klockan 13:08:00

Många har sagt till mig att nej, jag lyckas aldrig när jag bakar! Det blir aldrig bra, så hur lyckas man då egentligen?
 
Jag tror det viktigaste är att vara noga, inte ha bråttom och träna mycket!
 
Jag har definitivt misslyckats hur många gånger som helst, jag vill ofta att allt ska gå fort och tar lite för många genvägar ibland så allt blir pannkaka.
 
Så om man tar det lugnt och ger degarna och smetarna lite extra kärlek så tror jag det alltid går bra!
 
Jag är också en sån person som gärna  nördar ner mig i saker, och just med bakning tror jag det är bra att läsa på om det man ska baka, läsa olika recept, kanske kombinera olika recept osv.
 
Sedan tycker jag att något som är bra för att bli bättre är att titta på diverse bakprogram så man lär sig nya saker.
 
De två bakprogram som jag verkligen gillar är Leila bakar och Hela Sverige bakar.
 
Dessa program ligger båda på TV4-play premium och de har jsut nu en månad gratis, så ni kan ju gissa vad jag kikar på denna månad ;)
 
Lycka till med era bakningar, jag ska idag fika men en kompis på ett otroligt härligt café här i Göteborg så jag tänkte göra ett litet inlägg om detta café sen + att jag själv ska baka senare ikväll!
 
Vad? Det får ni se då!
 
Kram på er!
 
 
 


Marmalady's frallor med kärlek ❤

Skrivet 2013-02-14 Klockan 11:30:04

 
Supergoda frallor! De går jättebra att frysa också om man inte orkar äta alla på en gång!
 
Ha en kärleksfull dag allihopa! ❤
 


Rön om brön!

Skrivet 2013-02-13 Klockan 21:05:40

I min kyl just nu står en deg och jäser ! Receptet på denna deg kommer här på bloggen imorn! För bröden kommer inte på vara färdiga förrän imorgon morgon förstår ni!

Spännande va?!



Glass!

Skrivet 2013-02-12 Klockan 23:36:15

Tänkte delge er den enklaste desserten som finns!

Yoghurtglass!

Det är bara att mixa mycket frusna bär, t.ex. Blåbär, hallon, jordgubbar, björnbär eller liknande och sedan mixa i lite yoghurt!

Så blir det glass!

Mums bums kan man kalla det!

Och denna glass kan man till och med äta till frukost!

Det ni!




Fajka

Skrivet 2013-02-11 Klockan 18:30:15

Idag har det varit fåligt på bakfronten, man kan ju inte baka och äta godsaker varenda dag! (bara varannan, ungefär)
 
Istället har jag varit ute och promenixat i solnedgången(ja, det var iskallt och ja vi gick försent så man såg solen i tio minuter) för att ladda upp inför semmeldagen imorgon! Favoritdagen(tillsammans med alla andra dagar med något gott i namnet: kanelbullensdag, pannkakansdag, våffeldagen osv.)
 
Har desutom namnsdag imorgon så ska nog belöna mig med en efterätt på semlan också ;) hahah
 
Förresten, hur konstigt är det egentligen att engelskan inte har något ord för fika? (enligt google translate)

Inte okej, tycker vi får instifta Fajka(fika med engelska i) till dem!
 
lot's of fajka to you!
 


Pinterest!

Skrivet 2013-02-10 Klockan 19:11:26

 
Tänkte tipsa om en otroligt smart internet-grej!
 
Det heter pinterest och är som att spara bilder man hittar lite varstans på internet, med ursprungsadressen kopplad till!
 
Man kan sedan sortera bilderna på olika "boards" och följa andra personer.
 
Superkul, jätteinspirerande och perfekt att tillbringa många tråkiga innehållslösa timmar åt! 
 
mums på er!
 


Grå lördag!

Skrivet 2013-02-09 Klockan 17:11:28

Idag har jag:
 
 
 
Ätit helgfrulle!
 
 
Ätit efterfrulle-semla
 
 
Fotat till min fotokurs!
 
Hoppas ni har en fin helg :)!


Blogglovin

Skrivet 2013-02-08 Klockan 16:21:30

Följ min blogg med Bloglovin


Marmalady's Semlor

Skrivet 2013-02-08 Klockan 16:10:42

 
Här kommer mitt recept på jättegoa semlor!
Jag tycker alltid att mandelmassan på köpta semlor är alldeles för söt eller så är det för mycket mandelmassa eller för mycket grädde...(kräsen/i-landsproblem)
Därför tycker jag att det blir abselut godast om man gör egna semlor, jag gör gärna också egen mandelmassa för att få en riktigt "mandlig"-massa som inte är för söt utan verkligen nötig!

Också ska det vara riktig grädde(har ni läst på milda visp:s - innehållsförteckning?! man blir rädd och gråter i fosterställning), pudrat med florsocker OCH det viktigaste, en stor köpp kaffe!
 
 
Tjingeling och trevlig helg på er små bakelser!
 


Temla!

Skrivet 2013-02-07 Klockan 21:00:24

Kommer ett inlägg om mina semlor imorn!

Here's a teaser...



Frulle!!!

Skrivet 2013-02-07 Klockan 10:46:33

 
Jag är en frukost lover med stort L.  Helst ska man äta frukost i flera timmar, med allt gott, också frukost-fika på det!
 
Idag blev det kokta ägg, hallonblåbärs-smoothie toppad med kesella(inte grädde som det ser ut som på bilden), macka, citrustea och Maria & Mindy - Best Friends Forever.
 
Kan de bli bättre eller? Ja, för om två timmar ska jag iväg och fika och efter det ska jag baka semlor.
 
Här kommer recept på goda frullemackor:
 
50 gr Jäst
5 dl youghurt
Salt efter smak, jag tog ca 0,5 tsk
Två medelstora morötter
5 dl grahamsmjöl
6 dl vetemjöl
Lite solroskärnor
 
1. Riv morötterna fint.
2. Smula jästen. häll över youghurten och tillsätt salt.
3. Rör om tills jästen löst sig, jag använde bakmaskin men man kan göra det för hand också, det blir dock väldigt mycket jobbigare.
4. När jästen löst sig rör du i morötterna och båda mjölsorterna.
5. Arbeta degen väl!
6. Täck med bakduk(kökshandduk) och låte jäsa i en timme.
7. Baka ut till frallor lägg på plåtar, täck med bakduk(kökshandduk) och låt jäsa i en halvtimma till.
8. Pensla med vatten och strö solroskärnor(fågelfrön) på.
9. Grädda i ca 15 minuter.
10. Ät med allt gött som finns på!
 


Första inlägget, igen.

Skrivet 2013-02-06 Klockan 17:53:38

Hej!
 
Jag tänkte börja denna blogg med att berätta lite om Marmalady herself.
 
Jag heter Evelina och jag är en tjej som bor i Göteborg, närmare bestämt på Lindholmen med min pojkvän och en katt vid namn Floyd som tror hon är en panter/hund. Vi bor i en etta på 29 kvadrat och ett kök med en köksbänk på ca 2.30 m(inkl. diskbänk och spis) och jag tycker väldigt mycket om att baka.
 
Jag tänkte börja med en liten lista så ni kanske får någon bild av vem jag är, om ni inte redan visste!
 
Tänkte dock vinkla de frågor som går, mot bakning!
 

När jag lagar mat så blir det disk överallt(och vi har ingen diskmaskin)...

Jag är inte rädd för att göra om recept, skulle kunna säga att varje gång jag bakar är som Russian roulette.

Den värsta känslan är när man saknar en ingrediens och ica ligger såååå långt borta(400meter)

Den bästa känslan är när man får smaka på den perfekta smakkombinationen man precis komponerat i sin morotskaka med den underbaraste citronfrostingen

Jag är bäst på att göra citronfrosting

Jag är sämst på att baka saker med ett kaloriinnehåll under nyttigt och att inte särskriva

Jag lyssnar helst på när jag bakar: Edith Piaf – Milord

Jag pratar för mycket, och värmländska...

Jag tycker om allt sött(pojkvännen ingår)

Kärlek är att baka

I somras var jag inte brun och inte värmlänning längre

Sist jag grät var igår när jag gjorde skolarbete, det var sorgligt skolarbete.

När jag vill baka, bakar jag

När jag bakar så går jag all in och jag borde göra det oftare för det är himla kul.

Just nu så har jag precis bakat morotsbröd och lyssnar på en Bob Dylan dokumentär

I kväll ska jag gå ut och gå så jag kan äta god mat

I morgon ska jag göra läxor och baka semlor

När jag vaknar på morgonen är det oftast ljust ute då vi aldrig börjar tidigare än 10.

Om jag var ett djur skulle jag vara en skeppskatt, som Floyd.
 
Ja, det var lite om mig. 
 
Morotskaka på er!
 
 
 
 
 


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se