Kardemummabullar

Skrivet 2013-05-27 Klockan 18:32:36

Det har legat en jäst för söta deger i mitt kylskåp ett tag nu som jag har haft mycket dåligt samvete över, så idag bestämmde jag mig för att ta hand om den stackars jästen och därför bakade jag kardemummabullar!
 
Jag har använt mig utav denna deg flera gånger och bullarna blir så otroligt bra! Degen är super lättarbetad och bullarna blir alldeles alldeles PERFEKTA!
 
Receptet kommer från bloggen salt&peppar och ni hittar det här!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Solnedgång

Skrivet 2013-05-27 Klockan 18:27:14

 


Trädgårdsmöbler

Skrivet 2013-05-27 Klockan 18:26:44

 
 
Vi har köpt trädgårdmöbler som vi har på loftgången utanför vår lägenhet, så nu kanske ni får lite mer variation på vart jag fotar!
 
 
 


Bästa degen!

Skrivet 2013-05-22 Klockan 17:22:02

Nu har jag nästan gjort minst en sats bröd i veckan och har upptäckt efter att ha läst många recept både på vanligt bröd, pita bröd, pizza och limpor att det enklaste sättet att tänka när man gör vanligt hederligt bröd är att använda sig av ett halvt paket jäst, lösa denna i 5 dl vatten(ljummet vid varmjäsning och kallt vid kalljäsning).
 
Sedan tillsätter man en klick sirap eller honung och en skvätt olja av något slag t.ex. olivolja eller rapsolja.
 
Efter detta tillsätter man drygt(något mer) äm en liter mjöl av valfri sort. Om man ska baka goda frukost frallor är det t.ex. gott att blanda vetemjöl eller vetemjöl special och rågsikt. Om man ska baka pizza är det godast med bara vetemjöl, samma gäller om man bakar pitabröd. Om man vill ha ett grovare bröd kan man tillsäta fröer och "klier" t.ex. Arbeta degen väl, gärna 10 minuter i köksmaskin!
 
Efter detta låter man det jäsa i en timma om man varmjäser och 6-10 timmar om man kalljäser.
 
Sedan bakar man ut i önskad form om man knådar mycket så låter man brödet jäsa en halvtimma innan gräddning och knådar man inget så slänger man in det i ungen som är på 200 grader direkt!
 
Grädda till brödet är gyllne och vackert!
 
ÄT!
PIZZA med denna deg!

Frallor på denna deg! :)
 


Chokladkaka!

Skrivet 2013-05-22 Klockan 16:10:32

 
Var så himla sugen på chokladkaka härom dagen så var tvungen att slänga ihop en snabbt! Hade dock varken mjölk eller grädde hemma så var tvungen att kompromissa lite!
 
Egentligen gillar jag kladdkaka med grädde bäst, men det blir inte detsamma utan grädden så jag bestämde mig för att göra en chokladkaka med chokladicing!
 
Så gjorde en halv sats kärleksmums smet och bakade av i en vanlig springform och sen gjorde jag en vanlig cupcakeicing till frosting! Blev supergott!


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se