Bästa degen!

Skrivet 2013-05-22 Klockan 17:22:02

Nu har jag nästan gjort minst en sats bröd i veckan och har upptäckt efter att ha läst många recept både på vanligt bröd, pita bröd, pizza och limpor att det enklaste sättet att tänka när man gör vanligt hederligt bröd är att använda sig av ett halvt paket jäst, lösa denna i 5 dl vatten(ljummet vid varmjäsning och kallt vid kalljäsning).
 
Sedan tillsätter man en klick sirap eller honung och en skvätt olja av något slag t.ex. olivolja eller rapsolja.
 
Efter detta tillsätter man drygt(något mer) äm en liter mjöl av valfri sort. Om man ska baka goda frukost frallor är det t.ex. gott att blanda vetemjöl eller vetemjöl special och rågsikt. Om man ska baka pizza är det godast med bara vetemjöl, samma gäller om man bakar pitabröd. Om man vill ha ett grovare bröd kan man tillsäta fröer och "klier" t.ex. Arbeta degen väl, gärna 10 minuter i köksmaskin!
 
Efter detta låter man det jäsa i en timma om man varmjäser och 6-10 timmar om man kalljäser.
 
Sedan bakar man ut i önskad form om man knådar mycket så låter man brödet jäsa en halvtimma innan gräddning och knådar man inget så slänger man in det i ungen som är på 200 grader direkt!
 
Grädda till brödet är gyllne och vackert!
 
ÄT!
PIZZA med denna deg!

Frallor på denna deg! :)
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt Namn:
Kom ihåg mig?

Din M@il: (visas ej)

Blogg eller Hemsida:

Din Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se